Jestem dyplomowanym dietetykiem i psychodietetykiem, absolwentką Łódzkiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku dietetyka oraz Middlesex University w Londynie. Studia podyplomowe na kierunku psychodietetyka ukończyłam w Wyższej Szkole Bankowej. Doświadczenie w pracy z pacjentem zdobyłam zarówno w Polsce jak i Wielkiej Brytanii, prowadząc indywidualne konsultacje z pacjentami, koordynując programy unijne dotyczące profilaktyki otyłości wśród dzieci, a także prowadząc warsztaty, szkolenia i webinaria dla różnorodnych grup odbiorców.
Współpracując z pacjentem, skupiam się na zbudowaniu prawidłowej relacji z jedzeniem i ciałem, odzyskaniu kontroli nad procesem odżywiania. Zwracam uwagę nie tylko na aspekty żywieniowe, ale również higienę snu i stylu życia, relacje międzyludzkie oraz sferę emocji i techniki radzenia sobie ze stresem. Jako psychodietetyk pracuję w obszarze budowania własnej skuteczności, asertywności, samokontroli, a także identyfikacji i wyrażaniu emocji.
Jestem wsparciem w procesie skutecznej zmiany nawyków, a we współpracy bardzo istotne jest dla mnie stworzenie atmosfery zaufania i zrozumienia oraz indywidualne podejście do każdego pacjenta. Pomagam osobom, które mają za sobą wieloletnie nieskuteczne próby zmiany masy ciała bądź skomplikowaną relację z jedzeniem. Jestem certyfikowanym specjalistą SOIT (School of Insulinresistance Therapy), w pracy wykorzystuje elementy terapii ACT (terapii Akceptacij i Zaangażowania), dialogu motywującego oraz terapii skoncentrowanej na rozwiązaniach.